januari 27, 2019 Leer hoe u zich kunt scheren met een scheermes

Leer hoe u zich kunt scheren met een scheermes

Scheren met een open scheermes – Leer hoe u zich kunt scheren met een scheermes

Voor beginnende en relatief nieuwe gebruikers van open scheermessen, klinkt het leren scheren met een scheermesje niet alleen ontmoedigend, maar is dit ook het moment waarop de gevoeligheid voor het krijgen van sneetjes, snijwonden en veel huidirritatie het grootst is.

Veel nieuwe scheerapparaten met open scheermesjes worden vrij vroeg in hun “carrière” uitgesteld en de scheerapparaten worden vaak in de la gelegd of weer te koop aangeboden op een veilingsite.

Beseffen dat het leren scheren met een open scheermes geen taak van de ene op de andere dag is, is heel belangrijk, aangezien het bij het leren van een nieuwe vaardigheid waarbij een of ander gereedschap nodig is, geduld, behendigheid en natuurlijk een goed geslepen en scheerklaar scheermes vereist. om de klus naar behoren te voltooien.

Zonder deze dingen zal iedereen die met een open scheermes scheert hoogstwaarschijnlijk een ondermaatse scheerbeurt krijgen, en deze scheergids voor open scheermesjes zou je moeten helpen een betere start te maken de volgende keer dat je je favoriete dassenborstel, crème en straight pakt scheermes en ga op pad met je baard.

Allereerst is de scherpte van het scheermes het belangrijkste. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent hoe scherper het scheermesje is niet dat je uiteindelijk meer snijwonden krijgt in vergelijking met het gebruik van een bot scheermes.

Als je een mes gebruikt met een minder dan perfecte snede, zal het scheermesje in verschillende mate op je baard blijven haken, en als dit vastlopen, als het niet goed wordt bediend, zal het vrijwel zeker leiden tot sneetjes en sneetjes.

Onervaren scheerapparaten met een open scheermes schrijven dit meestal toe aan hun eigen slechte techniek in plaats van aan het scheermes.

Leren scheren met een scherp scheermes is het eerste punt van aandacht, en als u niet weet hoe u de rand zelf kunt herstellen, dient u advies in te winnen bij een ervaren scheerapparaat voor scheermessen die u in contact zal brengen met een ‘honemeister’ , een term die vaak op forums wordt gebruikt om iemand te beschrijven die heel goed in staat is om de scherpte van de rand van een open scheermes te herstellen.

Ervan uitgaande dat u in dit stadium een ​​open scheermes heeft met een geweldige scheerrand, moet u nu de rand van het mes stroppen. Hiervoor heb je natuurlijk een strop nodig, een dubbelzijdige strook leer en canvas waarmee je het lemmet in twee slagen heen en weer kunt laten lopen. Een voorwaarts en een achterwaarts, elke beweging wordt een “ronde” genoemd.

Daarom moet je je open scheermes 20 of 30 keer aan elke kant van de strop scheren, eerst op het canvas beginnen en dan als laatste de leren kant gebruiken.

Stroppen is erg belangrijk omdat dit proces de rand van het scheermes tussen scheerbeurten herstelt door het residu te verwijderen en de minuscule tandjes op de rand van het scheermes te polijsten die niet met het blote oog kunnen worden gezien.

Het aanleren van een goede stropping-techniek is belangrijk, omdat dit je zal belonen met een geweldige scheerbeurt, wat betekent dat je minder huidirritatie zult hebben en vrijwel geen snijwonden of sneetjes meer hebt.


Het openscheermes met scheermes

 

Begin met regelmatig douchen om de huidporiën van je gezicht te openen, hoe meer stoom, hoe beter. Sommige scheerapparaten met een open scheermes gebruiken graag wat haarconditioner of een product vóór het scheren tijdens het douchen om de huid te helpen exfoliëren en de baard zachter te maken voorafgaand aan het scheren.

Als u eenmaal gedoucht heeft, laat u heet water in uw badkamergootsteen lopen en uw scheermesje stroppen, houdt u een of twee handdoekjes bij de hand om eventueel gemorst product op te ruimen tijdens het scheren, en vergeet niet om de eerste paar maanden van het scheren de tijd te nemen, zodat u kan uw techniek observeren en deze tijdens elke toekomstige scheerbeurt verbeteren.

Scheercrèmes en zeep zijn van vitaal belang voor een goede scheerbeurt met een open scheermes. Gebruik in geen geval een conventioneel scheerschuim of -gel die u regelmatig zou gebruiken met een wegwerp- of veiligheidsscheermes. Deze bieden weinig tot geen bescherming van de huid bij gebruik van een open scheermes en zorgen voor een nog grotere puinhoop tijdens en na het scheren.

De scheerschuim is ontworpen om de huid te voeden en te fungeren als een barrière tussen de rand van het scheermes en de huid / U zult verrast zijn hoe verschillend verschillende scheerschuimen presteren, ruiken en een effect hebben op het uiterlijk en het gevoel van de huid wanneer u bent klaar met scheren.

De keuze van scheerschuim of zeep die u gebruikt, is een kwestie van persoonlijke voorkeur en er zijn letterlijk honderden om uit te kiezen. Het gebruik van een crème van goede kwaliteit wordt sterk aanbevolen, en hoewel zeer subjectief, om te beginnen met het gebruik van scheerschuimen zoals Musgo Real, Speick, Trumpers, Taylors, D.R. Harris en Crabtree Evelyn, je zult niet ver mis gaan.

Naarmate u vordert bij het scheren met een open scheermes, zult u ontdekken welke scheerschuimen en -zepen het beste bij u passen.

Met je scheerkwast bij de hand, laat je de borstel in heet water (niet kokend) weken en schudt het overtollige water in de gootsteen er voorzichtig uit. Voeg vervolgens een scheerschuim toe aan de borstel, iets kleiner dan een kleine knikker, maak het gezicht nat en begin dan langzaam je gezicht te schrobben met de borstel, waarbij je een matige hoeveelheid druk uitoefent met een cirkelvormige beweging in beide richtingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *