januari 27, 2019 Je eerste scheermes kopen

Je eerste scheermes kopen


Open scheermessen zijn er in veel verschillende stijlen en kunnen als zodanig een ontmoedigend vooruitzicht zijn voor iemand die zijn eerste open scheermes wil kopen. De meest gestelde vraag is: waar begin je?

Dit artikel helpt je bij het maken van die eerste, uitdagende stap.

Nu je hebt besloten om een ​​open scheermes te kopen, moet je weten dat een open scheermes in feite een heel eenvoudig scheerapparaat is. In tegenstelling tot zijn veiligheid en moderne tegenhangers met meerdere bladen, heeft een scheermes een enkele snijkant die een ongelooflijke scherpte kan behouden wanneer hij goed wordt geslepen.

Het handvatgedeelte van een scheermes, ook wel de “weegschaal” genoemd, bestaat gewoonlijk uit twee afzonderlijke stukken celluloid, hoorn, been, hout, parelmoer of roestvrij staal. Exotische houtsoorten en materialen worden soms gebruikt wanneer een bestaande weegschaal van een scheermes beschadigd raakt, of de eigenaar deze wil vervangen.

De schalen worden meestal bij elkaar gehouden met koperen pinnen en ringen, waarvan er één zich op de schouder / lip van het mes bevindt, waardoor het scheermes in de open en gesloten stand kan draaien. De meeste scheermessen worden geleverd met 2 pinnen, hoewel sommige met 3. Over het algemeen worden 3 pinnen gebruikt om grotere en zwaardere scheermessen krachtiger te maken.

Open scheermessen hebben geen ingebouwde vergrendelingsfunctie en kunnen met lichte druk met de duim worden geopend en gesloten. Wees voorzichtig wanneer u uw scheermes voor het eerst vastpakt en voor het eerst opent en sluit, ongeacht hoe scherp het mes is. Het wordt aangeraden om dit zittend te doen, met behulp van een bureau of tafel bedekt met een handdoek om de werking te controleren, zodat u het juiste gebruik van het scheermes kunt observeren zonder het te laten vallen of uzelf te snijden.

Er zijn twee soorten metaal die worden gebruikt bij de constructie van het scheermes, koolstofstaal en roestvrij staal. Koolstofstaal is het meest gebruikte type staal dat wordt gebruikt omdat het zachtere eigenschappen heeft dan roestvrij staal en als zodanig minder tijd nodig heeft om er tijdens het honingproces een scherpe rand op te krijgen.

Hoewel dit aanvankelijk misschien onaangenaam lijkt met zachter staal in je scheermes, wegen de voordelen ruimschoots op tegen het gebruik van roestvrij staal. De reden hiervoor is dat roestvrij staal een veel harder materiaal is en veel meer inspanning vereist om het te slijpen.

Roestvrij staal is ook veel gemakkelijker schoon te houden en is bestand tegen roest, iets waar zijn koolstofbroer gevoelig voor is.

Ongeacht welk type scheermes u uiteindelijk koopt, honing en onderhoud zullen een constant onderdeel zijn van het bezit van een open scheermes dat dagelijks wordt gebruikt en het is altijd handig om na elke scheerbeurt een dun laagje minerale olie aan te brengen. bescherm het blad en rem roest.

De rand van het scheermesje wordt op de voorrand teruggeslepen tot aan de bovenrand van het scheermes, waar het materiaal van het mes zich op het dikste punt bevindt. Dit wordt de maling genoemd.

Wanneer scheermessen worden vervaardigd, worden ze geproduceerd in een verscheidenheid aan verschillende slijpingen, afhankelijk van het doel, hoewel algemeen wordt aangenomen dat de “holle slijping” het best presterende type is. In het begin werd de productie eigenlijk met de hand gedaan, maar later zagen nieuwere technologieën het maalproces overgaan op machinaal gemaakte methoden.

De holle grond is een van de meest voorkomende grinds, maar is niet het enige type grind dat je tegenkomt als je een nieuw open scheermes wilt kopen. Scheermessen zijn ook verkrijgbaar in kwart geslepen, half geslepen en volledige wig.

Holgeslepen messen zijn de dunste maling die er is en de volledige wig is de dikste. Het voor de hand liggende verschil is dat de volledige wig het meeste metaal in zijn constructie heeft en als zodanig de voorkeur heeft boven het knippen van dikkere baarden.

Het nadeel van volledig wiggeslepen scheermessen is dat ze minder feedback geven aan het scheerapparaat en moeilijker te leren zijn. Er wordt aangeraden dat je eerste open scheermes een volledig hol geslepen scheermes is, omdat ze gemakkelijker te onderhouden en te leren zijn.

Naast de maling van het mes is er de “hoogte” van het mes, ook wel de maat van het scheermes genoemd. De grootste vervaardigde maat van een scheermes is 8/8 inch en neemt af tot 3/8 op de kleinste maat.

Grotere maten, zoals grinds, hebben de voorkeur voor het knippen van dikkere baarden, waar 3/8 maten geschikt zijn voor het trimmen van snorren. De grootte van het scheerapparaat hangt natuurlijk samen met hoeveel het zal wegen, en dit kan de balans ervan in uw hand beïnvloeden. Om te beginnen is een 5/8 of 6/8 mes voor veel mensen een ideale maat.

Ongeacht of je ervoor hebt gekozen om je eerste scheermes tweedehands te kopen, of gloednieuw in een online winkel, je zult het mes vrijwel zeker voor gebruik moeten slijpen. Dit kan bijzonder ontmoedigend lijken, omdat u ook de taak zult hebben om te leren scheren.

Het wordt sterk aanbevolen dat u bij het kopen van uw eerste open scheermes bedenkt hoe u het scheermes voldoende scherp krijgt om mee te scheren. Een optie is om een ​​geplakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *